Cum să scapi de infecții, usturimi și mâncărimi vaginale – TOP 3 lucruri de care să ții cont
S-ar putea să-ți placă și...
Care sunt principalele tipuri de terapi psihologice
14 septembrie 2024
10 sfatur psihologice in depresie
13 septembrie 2024
Exemple de teste psihologice pentru anxietate
13 septembrie 2024
10 intrebari psihologice de personalitate
13 septembrie 2024
10 sfatur psihologice pentru viata de zi cu zi
13 septembrie 2024
Tipuri de teste psihologice pentru diagnosticarea depresiei cronice
13 septembrie 2024
10 teste psihologie pentru depresie
13 septembrie 2024
Care sunt cele mai faimoase studii psihologice si ce rezultate au avut
13 septembrie 2024
Cele mai bizare si infricosatoare experimente psihologice din istorie
13 septembrie 2024
Sfaturi psihologice pentru anxietate
13 septembrie 2024
Ce inseamna detoxifiere?
13 septembrie 2024
Care sunt cele 3 nevoi psihologice de baza
13 septembrie 2024
Care sunt cele mai des intalnite trucuri psihologice de manipulare
13 septembrie 2024
Cea mai buna cura de detoxifiere
13 septembrie 2024
De ce si cand sa mergi la psihiatru
12 septembrie 2024
Care sunt hormonii fericirii
11 septembrie 2024
Ce pericole are depresia netratata
11 septembrie 2024
Ce sunt hormonii tiroidieni
11 septembrie 2024
Ce sunt relatiile toxice
11 septembrie 2024
Ce este depresia functionala
11 septembrie 2024
Tipuri de relatii abuzive emotional si cum poti iesi din ele
11 septembrie 2024
Ce este depresia emotionala
11 septembrie 2024
Care sunt hormonii sexuali
11 septembrie 2024
Tratamente cu bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate
11 septembrie 2024
Care sunt etapele unei relatii si de ce este bine sa le parcurgi
10 septembrie 2024
Uncategorized
Flora vaginală este un adevărat ecosistem care include peste 580 de specii de bacterii. Aceste bacterii acționează ca o barieră naturală împotriva infecțiilor și contribuie la menținerea unui mediu vaginal echilibrat. Atunci când echilibrul acestei flore este perturbat, de exemplu prin creșterea rapidă a anumitor bacterii, încep să apară probleme de sănătate.
Tocmai din această cauză este important să știi ce poți face pentru a scăpa de infecții, usturimi, mâncărimi și alte simptome neplăcute.
Fiecare femeie merită să aibă acces la produse de îngrijire menstruală care să-i protejeze sănătatea și să ofere o experiență confortabilă în timpul menstruației. Probabil știi deja că produsele convenționale conțin adesea chimicale toxice care pot perturba flora vaginală și provoca infecții precum candidoza vaginala.
Din dorința de a transforma menstruațiile în experiențe plăcute, fără iritații sau bătăi de cap, apar tot mai multe produse care sunt concepute din respectul pentru sănătatea femeilor. Enroush este un exemplu în acest sens, fiind primul brand românesc de produse menstruale din bumbac 100% organic certificat GOTS.
Atunci când auzi ”organic” este probabil să crezi că acesta este doar un truc de marketing. Însă, realitatea este că certificarea GOTS, pe care o au produsele Enroush, cum ar fi tampoane bumbac organic, oferă garanție în ceea ce privește calitatea produselor menstruale. Pentru a obține acest certificat, bumbacul organic trebuie să fie cultivat timp de cel puțin 3 ani fără utilizarea pesticidelor sau a fertilizatorilor chimici.
Ești probabil familiarizată cu importanța igienei intime. Neglijarea acesteia duce la acumularea bacteriilor și la creșterea necontrolată a acestora, deschizând calea către infecții nedorite. Totuși, a exagera cu spălatul poate fi la fel de dăunător. E important să găsești un echilibru.
Curățarea vulvei în exterior de 1-2 ori pe zi cu apă și un gel intim natural este suficientă pentru a îndepărta impuritățile și bacteriile, fără a perturba echilibrul natural al florei vaginale. Nu e necesar să folosești săpunuri parfumate sau alte produse agresive care pot irita zona intimă.
Studii recente arată că în jur de 90-95% din speciile de bacterii care populează vaginul sunt lactobacili. Acești mici luptători joacă un rol important în menținerea sănătății vaginale, iar o dietă dezechilibrată poate afecta negativ populația lor.
Deci, ce poți face pentru a-ți menține sănătatea vaginală prin intermediul dietei? E simplu: diversifică-ți alimentația și asigură-te că obții un aport echilibrat de macronutrienți și micronutrienți. Include în dieta ta surse sănătoase de proteine, precum carne, pește, ouă sau edamame. Nu uita de carbohidrații complecși, pe care îi găsești în ovăz, orez integral și cereale integrale.
Fertilitatea, sănătatea sexuală și buna dispoziție sunt toate strâns legate de sănătatea vaginului. Așadar, este important să-ți îndrepți gândurile către modul în care ai grijă de vulva și vaginul tău.